MEET THE LOCALS - vad pratar dem om?

Vi snackade med Locals för att höra vad de tycker om Linnè. Dem flesta vi känner är medelålders, så dem vi pratat med är 45+. Några få åsikter tillhör tonåringar.
Barn har vi inte fått tag i några… Nåväl, så länge ser det ut såhär:


FÖRDELAR: Närheten till nöjen - restauranger, biografer/konsertlokaler etc. Möjliggör mer spontana beslut när det ligger runt knuten. Butiker för specialintressen; internet i all sin ära men det är något visst med att gå in i en välsorterad butik. Förhållandevis nära till stor park och skogsområden (Slottsskogen, Botaniska, Änggården) när man behöver lite grönt för ögat. Bra kommunikationer via kollektivtrafik. Variation i typen av invånare.
Trevliga människor. Centralt och bra med kollektivtrafik. Många bra caféer och roliga små matställen. Nära till Järntorget. Känns levande hela dygnet, på ett trevligt sätt. Nära till vattnet och båtarna till Lindholmen. Nära till havet. Vackra hus. Bra pubar. Pustervik. Fördelarna med att bo i Linné är att det är nära till Järntorget, där man kan åka åt alla håll med buss eller spårvagn. Det är bra att det finns mycket resturanger. Centralt och trevligt, mycket kaféer och lunchställen.  Bra kollektiv trafik, vackert, många lunchställen. Centralt i stan med bra kommunikationer. Nära till Botaniska och Änggårdsbergen. Allmänt trevlig del av Gbg. Fint, mycket att göra. Allt finns i krokarna. Allt finns i Linné. Folklivet. Jag älskar Linné.

NACKDELAR: Linnébiblioteket lämnar en del att önska; såväl lokal som utbud. Jämför t.ex. med Guldheden. Älvsidan är ganska död och svåråtkomlig p.g.a. trafiken. Synd. Inga riktigt bra glasställen. Stena terminalen hindrar stadsdelen från att möta vattnet. Nackdelar är att det tar lite tid att åka till min skola och mina kompisar. Svåråtkomligt med bil. Dåligt med parkering. Fula hus, slitna caféer och restauranger. Störande ljud på natten. Alkisarna utanför Hagabion. Det är dyrt.  Naturhistoriska. Otryggt. Att jag inte har någon balkong.

TIPS: 17m2 Lakrits! - bara lakrits. Byggfabriken - inredningsdetaljer i retrostil - Fokus på byggnadsvård. Thali - vegetarisk nordindisk restaurang. Tema elektronik – enda (?) butiken i Göteborg med omnejd för elektronikkomponenter. Känns utrotningshotad, lite som Hobbycenter vid Stigberget. Café Kafferosten. Picknick i Slottsskogen. Körsbärsblomningen på Järntorget. Sitta på en mur och titta på folk . 4-gott är stadens bästa och mest välsorterade godisbutik! Brewers bar på Tredje Långgatan. Bombay på Andra Långgatan och crêperiet på Linnégatan. Bar Italia är ett måste. Promenera, fika och ta en öl. Villa Belparc, jogga i Slottsskogen, Plikta, Hagabions uteservering. Strosa, fika, äta gott. Bar Robusta Olivedalsgatan/Vegagatan. Uteserveringarna. Gå ut och äta.